Ga naar de inhoud
Ga creatief » Hoe de Rahders Drenthe veranderden

‘Hoe de Rahders Drenthe veranderden’

29.95 incl. BTW

Titel: Hoe de Rahders Drenthe veranderden
Auteur: Kees Opmeer
Uitgever: Stichting Cultuurfilms Drenthe

Terug naar boeken

Categorie:

Hoe de Rahders Drenthe veranderden

Drie generaties lang heeft de familie Rahder turf gewonnen langs de Hoogeveensche Vaart. Hun familiebedrijf groeide uit tot een vernieuwende, maatschappelijke onderneming met internationale bekendheid. Peter Voerman, kleinzoon van de laatste vervener Jaap Rahder, kreeg de beschikking over het familiearchief; een uitgebreide verzameling persoonlijke documenten en foto’s. Deze vormen de basis van een verrassend en aangrijpend verhaal. Het boek schetst niet alleen een tijdsbeeld van de turfwinning, met alle hoogte- en dieptepunten, maar vertelt ook een familiegeschiedenis over bijzondere mensen die Drenthe hebben veranderd. …Vlak voor zijn dood ben ik als klein jochie nog bij hem op bezoek geweest. Duidelijk zie ik nog voor me hoe hij daar onder de witte lakens lag, zwak en uitgeput, mijn anders zo sterke opa, nu bijna onherkenbaar. Dat beeld maakte me onzeker. Ik durfde de uitgestoken hand van mijn opa niet vast te pakken. Had ik het maar wel gedaan… Resultaat is een fraai vormgegeven boek – full colour, hard cover, 260 mm x 260 mm – rijk geïllustreerd met originele foto’s en documenten. Omvang is ca. 160 pagina’s.  
Bezoekadres

Zomerdijk 13A
7942 JR Meppel

Postadres

Postbus 46
7940 AA Meppel

Contactgegevens

T. (0522) 728 100
M. info@gacreatief.nu